HOME1

  • HOME-01-típusház

Általános bemutatás


HOME1 fantázianevű típusház - tetőteres kialakítású; 5 szobás lakóingatlan. Három gyermekes családok részére kiváló, hiszen a szülők mellett minden gyermek saját területet birtokolhat. A földszinten található a közösségi tér, konyha, étkező-nappalival és további két hálószoba, természetesen külön fürdőszobával és WC-vel. A tetőtérben is elhelyezésre került 2 háló ill. fürdőszoba. A nagyobb gyermekek az emeletet saját "territóriumuknak" foghatják fel, míg a szülők a legkisebb gyermekkel élheti mindennapjaikat. Ha már a gyerekek elkerülnek akkor a tetőtér lezárható és egy még takarékosabb ingatlanná válik mely egy életen keresztül kiszolgálja a család igényeit.


Alaprajzok nézeteiFunkcionális bemutatás


Az ingatlan fő megközelítése a tömegközéppontban helyezkedik el ezáltal csökkentve a közlekedő terek méretét. A bejáraton keresztül az előtérbe jutunk, ahol nagyméretű gardróbszekrények helyezkednek el, így a család minden tagja számára teret biztosítva az aktuális évszaknak megfelelő ruházat tárolásához, innen nyílik a külön álló WC helység, mely természetesen is szellőztethető ablakon keresztül. Az előszobával szemben a konyha, szomszédságában a kamra, ami elhelyezkedéséből fakadóan rövid úton megközelíthető a munkából, ill. bevásárlásból hazatérő családtagok számára; mindemellett az északi homlokzatra van tájolva, ami ideális az élelmiszerek ideális tárolása szempontjából. 

A közlekedőben újabb nagyméretű beépített szekrények találhatók, melyek további ruházati cikkek, ill. háztartási eszközök elhelyezésére szolgálnak. Innen nyílik a lenti hálócsoport kiegészülve a fürdőszobával. 

A konyha egy „U” alakú elrendezéssel bír, mely rövid úton történő könnyed bejárást biztosít, 360° elfordulva minden része pár lépéssel könnyen elérhető, továbbá a beforduló pult lehetőséget biztosít tálalásra az ebédlő asztalhoz. A nappaliban helyet kap egy vízteres kandalló, ami telepítésében is az épület idealizált középpontjában helyezkedik el, így a fűtési szezon egy jelentős része kiváltható ezáltal. A nappali közvetlen teraszkapcsolattal bír. A fedett terasz méretében lehetőséget biztosít a családi étkezésekre.

"U" alakú konyha

HOME 01-belső nézet

A közlekedőből nyílik az emeletre történő feljutást biztosító lépcső, mely az épület tömegközéppontjában helyezkedik ezáltal könnyen elérhető. A lépcsőkar alatt egy praktikus kis tároló is kialakul, ahol például a takarításhoz szükséges kellékanyagok vagy  a hálóból száműzött dolgok helyezhetők el. Maga a lépcső a helytakarékosság okán úgynevezett húzott lépcső, kétoldalt fa csőkorláttal. Greslap burkolatos lépcsők az oldalfal ragasztott laminált parkettával van ellátva a falsérülések elkerülése végett. A lépcsőház természetes megvilágítását egy tetősíkba elhelyezett tetőablak biztosítja.